söndag 2 januari 2011

Tomt köp

Tomtköp

Jag ska försöka skriva ner hur det gick till när vi hittade vår dröm tomt.
Efter cirka 2 års tomt letande blev vi äntligen med tomt.
Ödet spelade oss i händerna vill jag säga.
Vi var först och tittade på en tomt i närheten som var ok, men den rätta känslan infann sig inte riktigt. Det var lite för nära till grann husen samt att det var en väldigt brant infartsväg upp till tomten. Hur som helst, vi la ett lågt bud som säljare skulle fundera på. Ett par dagar senare blir tomten ovanför till salu, som är mycket bättre på alla sätt. Vi var med i budgivningen där också men den drog iväg så mycket så vi fick till slut ge upp.

Man är ju lite osäker i de första budgivningarna i de första man är med i....När vi gick ifrån tomten pekade vi och sa "den där tomten skulle man ha" och pekade på en tomt med ett fritidshus rakt över vägen, uppe på en höjd, med en fantastisk utsikt åt flera vädersträck....precis en sådan tomt som vi drömt om. TÄNK om den skulle bli till salu.....

2 dagar senare ringer en mäklare och säger att en ny tomt är till salu på Resarö...och tänka sig...det är precis den tomten vi såg nere från tomten vi bjöd på....(ursäkta röran och sekvensen, hoppas ni förstår ändå)

Tomten gick ut för försäljning mitt semester tiderna i Juli, 32 grader varmt....vilket innebar att det nästan bara var vi på visningen.   

Det blev ingen budgivning och vi fick den för utgångspriset....Jag tror vi har gjort en riktigt bra affär och framför allt är det precis den tomten vi alltid har drömt om....vilket är det viktigaste.

Inga kommentarer: